Præfabrikerede huse

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på et typehus pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit byggeprojekt

Beregn prisen her

Når man taler om præfabrikerede huse, mener man typisk enten det, der hedder modulhuse, eller man mener typehuse.

Fælles for begge er, at en hel del af forarbejdet er lavet på forhånd - herunder mange af arkitekttegningerne og al byggeplanlægningen - og at processen er optimeret. Dette fører til billigere nybyggeri og en hurtigere byggeproces.

I begge tilfælde består løsningen dog ikke i, at der placeres et færdigbygget hus på en byggegrund. Begge løsninger kræver hjælp fra fagpersoner til planlægning, montage og installationer - og begge løsninger kræver tid.

Modulhuse

Modulhuse forbindes oftest med moderne nybyggeri og “firkantet” arkitektur - altså nye huse med lige linier, flade tage, store vinduespartier og oftest grå og sorte farvetoner.

Det smarte ved modulopbyggede huse er, at de fleste dele af huset er konstrueret “på samlebånd” og altså er færdiglavede lang tid før, huset skal stå færdigt. Dette gør, at montagearbejdet er det, der tager længst tid - og at du faktisk kan stå med et færdigt hus efter bare et par måneder.

Modulhuse kan dog være nemme at spotte, fordi de ikke er så alsidige i deres design. Modulhuset er typisk ikke et særligt personligt hus - det er funktionelt, men ofte ikke særligt smukt.

Typehuse

Typehuse har mange af de samme fordele som modulhuse, men de bygges på stedet ligesom et almindeligt hus. Typehuse er “standardiserede” - de er altså opbygget, så de passer til en gennemsnitsfamilies standardbehov, de er allerede tegnede og er bygget før til andre boligejere.

Typehuse bygges som sagt på byggegrunden som et normalt hus. Der, hvor der spares tid og penge, er gennem en optimeret planlægnings- og byggeproces. Dette gør kvadratmeterprisen billigere.

Typehuse kan være sværere at spotte end modulhuse - de bygges i mange forskellige stilarter og fås som træhuse og fuldmurede huse. Typehuse er oftest af høj kvalitet og indrettet på en måde, der er meget funktionel og passer til størstedelen af danske familier.

Beregn en pris på et typehus online

Med vores online prisberegner kan du hurtigt og nemt beregne en pris på et nyt typehus - bare indtast dine ønsker til huset i beregneren øverst på siden, og så får du din pris pr. mail med det samme.

Det er hurtigt, nemt og helt gratis at få totalprisen på et nyt hus med vores beregner.

Find en vejledning til prisberegneren her

typehuse.prisberegning.dk