Sådan bygges et typehus - skridt for skridt

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på et typehus pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit byggeprojekt

Beregn prisen her

1. Idé og inspiration

Ideen om et nyt typehus er altid første skridt i processen. Det kan være, man har været ude på boligmarkedet at kigge, men ikke har fundet den ideelle bolig at købe. Det kan også være at man har fundet en byggegrund til en god pris eller med en særligt god beliggenhed.

Typisk vil man også søge inspiration - eksempelvis online - for at spore sig ind på, hvilke stilarter, materialer og løsninger, som man foretrækker.

2. Køb af byggegrund

Når man køber byggegrunden, er det vigtigt at vide, at et typehus bygges bedst på en flad grund. Er grunden skrånende eller ujævn, kan man risikere at alle tilretningerne vil gøre huset en del dyrere. Er drømmegrunden skrånende, kan man overveje at få en arkitekt til at specialtegne huset ( læs mere på Arkitektpris.dk ).

Typehusfirmaer kan også rådgive dig om passende byggegrunde i dit område.

3. Første møde med typehusfirma

Når du har en god idé om dine ønsker og behov, kan du mødes med et eller flere typehusfirmaer, som bygger i dit område. Til første møde kan du få en idé om de løsninger, som typehusfirmaet tilbyder, og få rådgivning om den bedste løsning. Her kan du også få et prisoverslag på den løsning, du foretrækker.

4. Tegninger tilrettes til jeres behov

De fleste typehusfirmaer tilbyder at foretage visse ændringer ift. standardløsningen, som ikke ændrer på prisen - eksempelvis om der skal være tagudhæng, eller hvilken farve mursten der skal bruges.

Det er også muligt at bede om større ændringer - eksempelvis ifm. indretningen, planløsningen osv. Ofte vil dette betyde en merpris.

Typehusfirmaets arkitekt vil nu tilrette tegningerne efter jeres ønsker.

5. Typehusfirmaet udarbejder et tilbud

Tilbuddet vil indeholde den endelige pris, som I kommer til at betale for det nye typehus. Det er på baggrund af dette tilbud, at du endeligt bestemmer dig for at investere i typehuset.

6. Der skrives byggekontrakt og søges byggetilladelse

Byggekontrakten udarbejdes og underskrives. Herefter kan der søges byggetilladelse. Dette sker ved hjælp af de tegninger, som udarbejdes af typehusfirmaets arkitekt. En af de store fordele ved at anvende et typehusfirma er, at byggetilladelser ofte godkendes hurtigere, da alle løsninger er beskrevet og tegnet korrekt, og fordi huset ofte er blevet godkendt før.

7. Byggeprocessen påbegyndes

Nu kan byggeriet påbegyndes. Forløbet varierer fra firma til firma - visse vil mødes med jer oftere under byggeriet, mens andre vil indkalde jer 14 dage før byggeriet skal stå færdigt for at se huset og få foretaget småændringer. Hovedsagen er, at det er typehusfirmaet, der styrer byggeriet og sørger for, at underleverandører holder tidsplanen. Byggeprocessen vil derfor her typisk være mere smertefri for dig end ellers.

8. Du får nøglen og der betales for huset

Du betaler først for huset, når du får nøglen - du skal dog fremvise en bankgaranti ifm. underskrivningen af byggekontrakten, der garanterer, at du har råd til huset.

Og så er der kun tilbage at sige velkommen hjem!

typehuse.prisberegning.dk