Beskrivelse af hustyperne i prisberegneren

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på et typehus pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit byggeprojekt

Beregn prisen her

Prisberegneren giver dig muligheden for at sammensætte det typehus, som passer bedst til din smag, dine ønsker og behov.

Du kan altså selv vælge den overordnede planløsning, husets størrelse, indretning og konstruktion.

Her kan du læse mere om de valg, du kan tage ifm. din prisberegning.

Helårshus eller sommerhus

Et helårshus er en villa, et parcelhus eller lignende. Huset er indrettet, så man kan bo her hele året og har alle de fornødne installationer, som man skal bruge i et hjem.

Et sommerhus - også kaldet et fritidshus - var før i tiden mere enkelt indrettet. Ofte var sommerhuse uisolerede, små og simpelt indrettet. Men med en typehusløsning kan man få et sommerhus, som man kan bruge hele året - også selvom det er koldt udenfor.

Fuldmuret eller træ

Et fuldmuret hus kaldes også et murstenshus. Fuldmurede huse bygges af murerfirmaer eller typehusfirmaer og er en god, vedligeholdelsesnem løsning, der passer godt til de fleste familier. Fuldmurede huse er solide, vejrbestandige og giver et godt indeklima.

Træhuse bygges typisk af tømrerfirmaer eller typehusfirmaer. Træhuse er billigere end murstenshuse, hurtigere at bygge, men kræver vedligeholdelse. Et træhus er en god løsning til familier, der gerne vil have en billig løsning, og som har familiemedlem med en gør-det-selv-person i maven.

Du kan læse mere om fordelene og ulemperne ved træ og mursten her


Planløsningen

Et eksempel på et vinkelhus - grundplanen set oppefra

Et vinkelhus er et hus, der har et “knæk”. Huset har altså 2 længer, der er forbundet i en ret vinkel. En af fordelene ved et vinkelhus er, at man kan skabe et læområde i husets vinkel, hvor man eksempelvis kan anlægge en terrasse eller et bed.

Et eksempel på et H-hus - grundplanen set oppefra

Et H-hus er et hus, der har to større sektioner, der er forbundet via en mindre sektion. På plantegningen har huset en form, der ligner et H - deraf navnet H-hus. En fordel ved denne hustype er, at der er flere vinkler, hvor der er læ, og hvor man kan plante bede eller lave opholdsområder. Derudover kan man være mere kreativ med indretningen og skabe mere varieret lysindfald i huset.

Et eksempel på et længehus - grundplanen set oppefra

Et længehus er et hus med en rektangulær planløsning - huset har altså ingen knæk eller ekstra sektioner. Et længehus er nemt at placere på en grund, og kan derfor være en god løsning, hvis man gerne vil have store, åbne udeområder. Et længehus er derudover nemt at indrette, så der ikke opstår spildplads i huset.

De tre hustyper kan vælges som huse i 1 plan, 1½ plan eller 2 plan. Du vælger altså, hvor mange etager, huset skal have. Har huset 1 plan, er der ingen overetage, og har huset 2 planer, er der 2 etager. Et huse med 1½ plan er et hus, hvor man har udnyttet pladsen under tagkonstruktionen til at skabe en ekstra etage. Etagen har “skrå vægge” og selve beboelsesområdet er derfor mindre end i et 2-plans hus.


Tagtyper

Tegningen viser et eksempel på et fladt tag set fra siden

Et fladt tag vælges typisk, når man vil have et meget moderne hus i funkis-stilen. Flade tage har typisk en build-up tagkonstruktion med isolerende lag beklædt med tagpap. Selvom taget kaldes fladt, har det i virkeligheden en lille hældning, så vand ikke samler sig på taget, men løber af.

Tegningen viser et eksempel på en ensidig taghældning set to sider

En ensidig taghældning giver det samme moderne udtryk med rene, lige linier, men byder på flere muligheder for at vælge tagbeklædning. Den ensidige taghældning mindsker også risikoen for skader på tagkonstruktionen som følge af regn og sne. Her er der 1 fald på taget, typisk mod bagsiden af huset.


Tegningen viser et eksempel på et sadeltag set fra husets gavl

Et sadeltag er den traditionelle tagkonstruktion med en spids vinkel på taget. Man kan altså sidde overskrævs på taget med et ben på hver side af taghældningen som i en sadel. Skal man have et nyt hus i romantisk eller traditionel stil, er et sadeltag det oplagte valg.


Typehusfirmaet lader dig typisk tilrette detaljer

Et typehusfirma har typisk en arkitekt ansat (eller samarbejder med en arkitekt), som kan hjælpe dig med at tilrette huset, så det passer perfekt til dine behov og ønsker. Eksempelvis kan man slå 2 værelser sammen til 1 stort værelse, udvide badeværelse, køkken eller lignende.

Typehusfirmaet lader dig desuden vælge visse detaljer selv, uden at det koster ekstra, eksempelvis farve på mursten, tagbelægning, køkkentype o.l.

Vi finder et typehusfirma der passer til dit projekt

Normalt skal man gennem flere typehusfirmaer, før man finder et, der bygger i den stil, det materiale og den landsdel, som man ønsker. Dette kan du springe over med vores gratis service:

Vi matcher dine ønsker til et nyt typehus til et typehusfirma, som er i stand til at bygge et hus efter dine ønsker. Vi samarbejder med typehusfirmaer over hele landet, og vi kan derfor sørge for, at du bliver matchet med det rette typehusfirma.

For at booke et gratis møde med et typehusfirma behøver du bare indtaste dine ønsker i beregneren sammen med dine kontaktoplysninger - herefter sørger vi for at kontakte dig og hjælpe dig videre i projektet.

typehuse.prisberegning.dk